Hier vind je alle informatie over ons zonnepark aan de A12 in Bunnik: wie het park gaan realiseren, waar en wanneer het er precies komt én allerlei stukken voor wie het fijne ervan wil weten. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op.

Aan de zuidkant van de Rijksweg A12, tussen tankstation De Forten en de afslag Houten-Oost, worden zonnepanelen gelegd om duurzame energie op te wekken. Dit project is een samenwerking tussen Energie Coöperatie Bunnik en de Universiteit Utrecht.

Twee gebieden

Er zijn hier twee gebieden aangewezen die samen het zonnepark vormen (zie afbeelding).


Het perceel aan de oostzijde heeft een oppervlakte van 4,9 ha, het westelijke gedeelte van het zonnepark heeft een oppervlakte van 8,1 ha. Binnen deze twee gebieden zal één zonnepark worden gebouwd met een zuid-georiënteerde opstelling van in totaal 10 hectare aan zonnepanelen. Ook is er ruimte voor landschappelijke inpassing en ecologische meerwaarde. Bekijk de visualisaties (hieronder) voor een beter beeld.

Wanneer wordt het zonnepark in gebruik genomen?

Als alles volgens de planning verloopt gaat het zonnepark eind 2024 duurzame energie opwekken. Er zal ruim 15 miljoen kWh aan duurzame energie worden opgewekt. Voldoende om ruim 6000 huishoudens van stroom te voorzien. Daarmee dekt het project ongeveer 5% van het totale energieverbruik binnen de gemeente Bunnik.

Geschiedenis en toekomst

Wil je meer weten over de geschiedenis van dit zonnepark? Lees dan dit nieuwsbericht waarin je bijgepraat wordt vanaf 2020. Benieuwd naar de toekomst? Bekijk de planning van dit zonnepark. Bij vragen kun je altijd even contact met ons opnemen of raadpleeg de veel gestelde vragen.

Documentatie

Wil je alles weten van dit zonnepark? Klik dan hieronder op “Bekijk documentatie” om ontwerpen en andere documenten te downloaden: